Knowledge Based QA

Maandag en dinsdag heb ik een stuk onderzoek gedaan naar Knowledge-based QA omdat ik hier weinig beeld van had.  Hieruit kwam weer een ander database type naar voren (Triple Store).  Hierin heb ik ook gekeken of het mogelijk was om met de “standaard” query language SPARQL te queryen op een bestaande Microsoft SQL database.  Na een hoop uitzoek werk met Richard en Bram kregen we D2RQ (SPARQL to relationale database) eindelijk werkend.  Helaas verbruikte deze tool  alleen zo veel ram/cpu dat ik niet voldoende heb kunnen testen of dit bruikbaar is indien het nodig is.

Om dat dit aanvoelde alsof ik veel ging afwijken van mijn sprint doel heb ik overleg met Jeroen en daarna met Hans gehad en ga mij nu weer focussen op LUIS.  Hierin focus ik mij  op welke manieren en met welke resultaten LUIS gebruikt kan worden om verschillende dieren vragen te beantwoorden.